6 Replies to “Kommentarer”

 1. Hej!
  Det kanske skall nämnas att när Valdemar Atterdags trupper kom till Gotland 1361, så var det ett krig mellan danska soldater och gotländska bönder i Fjäle myr i Mästerby då c:a 800 bönder dog. Det skedde några dagar innan Valdemar Atterdag kom till Visby.
  https://kongegrave.dk/?page_id=3529

  Eller med Microsofts översättning:
  Det kan nævnes, at da Valdemar Atterdags tropper kom til Gotland i 1361 (Han landede i Västergarn), var der krig mellem danske soldater og gotlandske bønder i Fjäle myr i Mästerby, da omkring 800 bønder døde. Det skete få dage før Valdemar Atterdag kom til Visby.

  Med bästa julhälsningar,
  Göran Smitterlau

  1. Jo, Thyras engelske familie er en hypotese. Jeg blev opmærksom på den ved læsning af Jeanette Varbergs “Viking – Ran – Ild”. I “Danske Vikingekonger”, online-materiale af Peter Lavætz, argumenterer forfatteren rent faktisk for, at Thyra var af kongelig dansk afstamning – i familie med Harald Klak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.