20 Replies to “Kommentarer”

 1. Jeg kan se, at du referer til hjemmesiden vikingekonger.dk, og oplyser, at den ikke længere er aktiv. Vikingekonger.dk var et online ekstrakt af Peter Lawætz’s bog ‘Af kongelig byrd’, som kan købes i boghandlen. Det er en meget spændende bog, som jeg bruger som et slags opslagsværk. Den kan anbefales

 2. Der er noget med Margrethe d. 1 guldkjole. Den kan altså ikke være hendes brudekjole, for det første dateringen og for det andet størrelsen. Så stor er en ti-årig ikke.

  1. Du har ret. Kjolden har traditionelt heddet Margrethes brudekjole, men har været båret af hende som voksen. Jeg har sløjfet ordet brudekjole i teksten.

 3. Hej.

  Blot til info: Du skriver følgende under Kong Frederik V:

  På en jagt i 1698 nedlagde kongen en hjort, men da han skulle give hjorten det endelige skud, rejste den sig op og angreb kongen med det resultat, at han døde året efter.

  Dette er dog ikke korrekt. Jagten var en parforcejagt, altså “en jagtform, hvor byttedyret udmattes, inden det dræbes. Det sker ved at lade hunde jagte dyret, mens rytterne følger efter. Når dyret segner af udmattelse, stiger den udvalgte jæger, som regel kongen, af hesten og dræber byttet med en hirschfænger (en lang dolk).”

  Dyret blev således ikke skudt, og kongernes samling beskriver geviret fra hjorten således:” Gevir fra en anskudt kronhjort, som i 1698 ved en parforcejagt, fik døddstødet af Christian 5. I faldet væltede hjorten kongen, som blev kvæstet.”

  1. Hej Kasper
   Tak for dit input. Du har selvfølgelig ret i, at en hjort ikke bliver skudt ved en parforcejagt. Jeg har rettet teksten til.
   Venlig hilsen
   Henning

  1. Hej Kenneth. Tak for videoen. Flot arbejde med mange informationer. Jeg vil bruge den som i introduktion til Roskilde Domkirke. Venlig hilsen. Henning

 4. Hej Henning,
  Du skriver om Edel af Flandern at hun er begravet i domkirken i Salerno. Jeg ved fra italienske kilder, at italienske historikere mener, at hendes mand, søn og svigerdatter blev begravet der, men i alle de år jeg har boet i Italien, har jeg aldrig kunent finde noget om Edels grav. Så jeg er meget interesseret i at høre, om du har en kilde til den oplysning? venlig hilsen, Susanne

  1. Hej Susanne.
   I “Danske Kongegrave I” side 202-203 behandler lektor Jens Vellev fra Aarhus Universitet dronning Edels liv og begravelsessted. Han anfører, at stedet er ukendt, men at det mest sandsynlige sted er domkirken i Salerno, hvor hendes mand nr. 2, Roger Bursa og hendes søn, Vilhelm, er begravet. Som amatør har jeg tilladt mig at slække lidt på sikkerheden og udnævnt kirken til stedet. Venlig hilsen. Henning

 5. Hej!
  Det kanske skall nämnas att när Valdemar Atterdags trupper kom till Gotland 1361, så var det ett krig mellan danska soldater och gotländska bönder i Fjäle myr i Mästerby då c:a 800 bönder dog. Det skedde några dagar innan Valdemar Atterdag kom till Visby.
  https://kongegrave.dk/?page_id=3529

  Eller med Microsofts översättning:
  Det kan nævnes, at da Valdemar Atterdags tropper kom til Gotland i 1361 (Han landede i Västergarn), var der krig mellem danske soldater og gotlandske bønder i Fjäle myr i Mästerby, da omkring 800 bønder døde. Det skete få dage før Valdemar Atterdag kom til Visby.

  Med bästa julhälsningar,
  Göran Smitterlau

  1. Jo, Thyras engelske familie er en hypotese. Jeg blev opmærksom på den ved læsning af Jeanette Varbergs “Viking – Ran – Ild”. I “Danske Vikingekonger”, online-materiale af Peter Lavætz, argumenterer forfatteren rent faktisk for, at Thyra var af kongelig dansk afstamning – i familie med Harald Klak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *