12 Replies to “Kommentarer”

  1. Hej Kenneth. Tak for videoen. Flot arbejde med mange informationer. Jeg vil bruge den som i introduktion til Roskilde Domkirke. Venlig hilsen. Henning

 1. Hej Henning,
  Du skriver om Edel af Flandern at hun er begravet i domkirken i Salerno. Jeg ved fra italienske kilder, at italienske historikere mener, at hendes mand, søn og svigerdatter blev begravet der, men i alle de år jeg har boet i Italien, har jeg aldrig kunent finde noget om Edels grav. Så jeg er meget interesseret i at høre, om du har en kilde til den oplysning? venlig hilsen, Susanne

  1. Hej Susanne.
   I “Danske Kongegrave I” side 202-203 behandler lektor Jens Vellev fra Aarhus Universitet dronning Edels liv og begravelsessted. Han anfører, at stedet er ukendt, men at det mest sandsynlige sted er domkirken i Salerno, hvor hendes mand nr. 2, Roger Bursa og hendes søn, Vilhelm, er begravet. Som amatør har jeg tilladt mig at slække lidt på sikkerheden og udnævnt kirken til stedet. Venlig hilsen. Henning

 2. Hej!
  Det kanske skall nämnas att när Valdemar Atterdags trupper kom till Gotland 1361, så var det ett krig mellan danska soldater och gotländska bönder i Fjäle myr i Mästerby då c:a 800 bönder dog. Det skedde några dagar innan Valdemar Atterdag kom till Visby.
  https://kongegrave.dk/?page_id=3529

  Eller med Microsofts översättning:
  Det kan nævnes, at da Valdemar Atterdags tropper kom til Gotland i 1361 (Han landede i Västergarn), var der krig mellem danske soldater og gotlandske bønder i Fjäle myr i Mästerby, da omkring 800 bønder døde. Det skete få dage før Valdemar Atterdag kom til Visby.

  Med bästa julhälsningar,
  Göran Smitterlau

  1. Jo, Thyras engelske familie er en hypotese. Jeg blev opmærksom på den ved læsning af Jeanette Varbergs “Viking – Ran – Ild”. I “Danske Vikingekonger”, online-materiale af Peter Lavætz, argumenterer forfatteren rent faktisk for, at Thyra var af kongelig dansk afstamning – i familie med Harald Klak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.