Vreta Kloster

Parti fra Vreta Kloster. WikiCommons

Vreta Kloster er Sveriges ældste kloster. Det blev grundlagt omkring år 1100 af kong Inge den Ældre som et benediktinerkloster, men blev ændret til et cistercienserkloster af kong Sverker den Ældre. Kongsgården i Vreta blev klosterbygning. I klosterkirken er begravede medlemmer af det svenske og danske kongehus.

Ingegerd Haraldsdatter

Ingegerd Haraldsdatter døde i 1100 i en alder af 50 år. Da hun var gift med Inge den Yngres bror, Philip, i sit andet ægteskab, og da Philip er begravet i kirken, er det sandsynligt, at Ingegerd også er begravet her.

Inge den Ældre

Inge den Ældre døde i 1105

Inge den Ældres sarkofag. WikiCommons

Dronning Helena

Dronning Helena døde i 1140 i en alder af 65 år. Hun er begravet i kirken, men hendes navn er angivet på Inge den Yngres gravsten, som om hun var gift med ham. Helena var gift med Inge den Ældre.

Inge den Yngre

Inge den Yngre døde i 1125. Han blev begravet sammen sin bror, Philip.

Gravsten for Inge den Yngre og hans bror, Philip, Dronning Helena er også anført på gravstenen. WikiCommons

Dronning Ulvhild

Dronning Ulvhild døde i 1148 i en alder af 53 år. Hun er måske begravet i kirken, men mere sandsynligt er hun begravet i Alvastra Kloster sammen med sin sidste mand, Sverker den Ældre.

Magnus Stærke

Magnus døde i 1134 i en alder af 28 år. Han er muligvis begravet i kirken. Gravstenen er opsat af Johan 3, men der er ikke nogen grav under. Se i øvrigt her om en anden mulighed.

(Gravstenen for Magnus Stærke. Grafen er en kentograf, dvs. der er ikke nogen begravet i sarkofagen. Kild: https://www.findagrave.com/memorial/23500998/magnus_i

Ingegerd Sverkersdatter

Ingegerd døde i 1204 i en alder af 74 år. Hun er muligvis begravet i kirken.

Magnus Henrikson

Magnus Henrikson døde i 1161. Han er muligvis begravet på klostrets kirkegård.

Valdemar Birgerson

Valdemar Birgerson døde i 1302 i en alder af 74 år. Han er muligvis begravet i klostret og muligvis i Riddarholmens Kirke.