Winchester Cathedral

I Winchester lå kirken Old Minster fra 648. Allerede i 901 byggede man New Minster klos op af den eksisterende kirke. I 1093 blev Old Minster så revet ned og de eksisterende begravelser af kongelige og gejstlige blev overført til den nye kirke.

Winchester Cathedral. WikiCommons

Knud den Store og Dronning Emma

Knud den Store døde i 1035 i en alder af 40 år og Emma døde i 1052 i en alder af 67 år. De blev i første omgang begravet i Old Minster men efterfølgende overført til New Minster. Under borgerkrigen mellem parlamentet og Karl 1 blev kisterne ødelagt og indholdt spredt. Efterfølgende blev der fremstillet nye sarkofager og i en af dem menes Knuds og Emmas rester at ligge.

Sarkofagen for Knud den Store og dronning Emma. Malet i 1912 af Christian Tielmann-Petersen. Frederiksborg Slot

Hardeknud

Hardeknud døde i 1042 i en alder af 24 år. Han blev i første omgang begravet i Old Minster men efterfølgende overført til New Minster. Det vides ikke hvordan urolighederne i 1642 gik ud over hans jordiske rester, men der findes en sarkofag fra o. 1525, hvori de skulle befinde sig.

Hardeknuds sarkofag med indskriften: “Hardeknud, som ligger her, bar rigets scdpter, og han var selv født af Emma og Knud. Han døde 1042 e.Kr.”

Bjørn/Beorn Ulfsøn og Richard

Bjørn/Beorn Ulfsøn var Svend Estridsens bror. Han var engelsk jarl og blev myrdet i 1049. Richard var søn af Vilhelm Erobreren og døde under en jagt i 1070. De er begravet i samme kiste.

Wilhelm Rufus

Wilhelm Rufus var søn af Wilhelm Erobreren. Han efterfulgte sin far som konge over England og Normandiet i 1087 og døde under en jagt i 1100.

Edmund Jernside

Edmund Jernside døde i 1016 i en alder af o. 36 år. Han blev begravet i Glastonbury Abbey, men dele af liget blev overført til Winchester Cathedral o. 1022 og begravet der.